Vérző visszér, Vérzik a visszere? Vigyázzon!


Kisebb betűméret Bár ez az egyik legsúlyosabb lehetséges következménye, ezen kívül még számos más gondot okozhat.

vérző visszér

Ilyen például a vérző visszér vérzése. Hogy ilyenkor mi a teendő, arról dr. Sepa György, a Trombózisközpont érsebész főorvosa beszélt.

vérző visszér

Az elhanyagolt, kezeletlen visszerek fölött az idő folyamán a bőr elvékonyodik, így egyre nagyobb veszélynek lesznek kitéve és előfordulhat, hogy egy-egy óvatlan mozdulat után a kitüremkedő ér el kezd vérezni.

A vérzés nagyon látványos és tetemesnek tűnő, de életet nem veszélyeztet, bizonyos vérző visszér spontán megszűnik, viszont érdemes megfelelő óvintézkedéseket tenni, hogy elkerülhető legyen a nagyobb baj.

vérző visszér

Mit tegyen vérzés esetén? Ez az esetek nagyobb részében megállítja a vérzést.

vérző visszér

Ha a nyomókötés hatástalannak bizonyul célszerű szakemberhez fordulni. Sepa György, a Trombózisközpont érsebész főorvosa.

Mint minden állapotnál és betegségnél, ez esetben is jobb a megelőzés, hiszen a visszerek vérzése vérző visszér csak ijesztő, de veszélyes is lehet. Éppen ezért amennyiben a végtagjait kitüremkedő, kékes-zöldes erek tarkítják, érdemes mihamarabb szakemberhez fordulnia!

vérző visszér

A leghatásosabb kezelési módszer a műtét, mely a legmodernebb rádiófrekvenciás módszerrel történik, egynapos sebészet keretén belül. Viszont fontos, hogy a beavatkozásig is kötelező jelleggel viselni kell a rugalmas pólyát vagy a kompressziós harisnyát!

Visszér kezelésénél végső soron a már nagyon kitágult visszereket mesterségesen össze kell zárni, vagy el kell távolítani - visszér műtét. Vérrögképződés megelőzése: megfelelő folyadékmennyiség elfogyasztása, szükség esetén véralvadásgátló szedése. Kitágult vérző visszér kezelése, gyógyítása: lézeres visszérműtét, rádiófrekvenciás visszér műtét dr.

Ezáltal nem csak az esetleges vérzéseket kerülheti el, hanem megszabadulhat a visszerek okozta fájdalomtól, és elkerülheti annak olyan súlyos szövődményeit, mint például a fekély, vagy a mélyvénás trombózis.