Visszeres fájdalom, Visszérgyulladást kezelő angiológus szakorvosaink:


Visszérbetegség tünetei és kezelése

Visszérgyulladás áttekintés A visszérgyulladás latinul: phlebitis egy vagy több vénának a gyulladásos betegségét jelenti. Bizonyos esetekben kialakulhat visszérgyulladás trombózissal is.

visszeres fájdalom

Ilyenkor a gyulladást egy vérrög okozza. A trombózis leggyakrabban a láb visszereiben jelentkezik, ritkábban a karokon is előfordul.

visszeres fájdalom

Trombózis esetén a vérrög fájdalmakat visszeres fájdalom irritációt okozhat, és akár el is zárhat egy vénát. A phlebitis jelenkezhet felületesen vagy a mélyvénákban is. A fajtától függően más tünetek jelentkezhetnek és a kezelési mód is változhat. A visszerek gyulladásának előzetes vagy utólagos kivizsgálására vénás duplex ultrahang vizsgálatot érdemes végezni.

Visszérgyulladás fajtái A visszerek két fajtája visszeres fájdalom a gyulladásra: a felületi vénák és a visszeres fájdalom.

visszeres fájdalom

Ettől függően kétféle fajtáját különböztetjük meg a phlebitisnek: A visszérgyulladásnak két fajtája van: a felületi látható visszeres fájdalom és a mélyben levő vénák gyulladása Lássuk ezek leírását! A felületes gyulladás a bőr közelében lévő visszerek gyulladásával jár.

Ez a visszeres fájdalom gyulladás ritkán okoz nagy problémát, megfelelő angiológiai kezeléssel általában gyorsan elmúlik. Bizonyos esetekben a felületi gyulladás visszeres fájdalom a mélyvénákra is, amely már komolyabb kivizsgálást és kezelést igényel. Mélyvénás visszérgyulladás A mélyvénás visszértrombózis nagyobb visszeres fájdalom a mélyebben fekvő vénákat érint, leggyakrabban az alsó végtagon.

  • Nem kell megszokni a visszeres fájdalmat Szerző: Trombózisközpont - dr.
  • A lábakon visszeres gyógynövények

Trombózis esetén vérrögök formálódhatnak, amelyek leszakadás esetén akár tüdőembóliát is okozhatnak. Nagyon fontos, hogy a mélyvénás trombózist felismerjük!

Nem kell megszokni a visszeres fájdalmat

Erre alkalmas a vénás color duplex ultrahang vizsgálatamellyel megállapítható, hogy van-e vérrög az visszeres fájdalom. Már diagnosztizált mélyvénás trombózis esetén forduljunk sürgősségi osztályra a lehető leghamarabb!

  • A visszértágulatok nemcsak esztétikailag nyújtanak zavaró látványt, de komoly szövődményeket okozhatnak, emellett igen fájdalmasak is lehetnek.
  • Szerecsendió visszér ellen

Gyanú esetén a szükséges diagnosztikát rendelőnkben is el tudjuk végezni. Visszérgyulladás okai A visszeres fájdalom vénák gyulladása leggyakrabban egy vérrög miatt alakul ki.

Ön melyik visszér problémától szenved?

Ha egy véna megsérül, abban nagyobb valószínűséggel alakulhat ki egy vérrög, amely a gyulladást okozhatja. Ettől függetlenül, vénás sérülés hiányában is kialakulhat a gyulladás.

visszeres fájdalom

A vénák begyulladásának valószínűségét növelhetik: Hosszas mozdulatlanság — ez lehet tartós ágyban fekvés pl. Ilyenkor a vér meggyűlhet a lábban, amely kedvez a vérrögök kialakulásának.

Visszeres fájdalom vagy trombózis?

Sok ülés, különösen azoknál, akik keveset sportolnak Túlsúly Betegségek, mint a daganatok és vérbetegségek, amelyek növelik a vérrögképződési esélyt Sérülés a karokban vagy lábakban Hormonkezelések, esetleg fogamzásgátló tabletták Várandósság Érelmeszesedés A fenti panaszok esetén visszeres fájdalom szűrővizsgálati jelleggel vénás color Duplex ultrahangvizsgálatot végezni, hogy időben felismerjünk egy visszeres fájdalom problémát.

Visszérgyulladás tünetei Az alábbiakban kitérünk a felületes és a mélyvénás vénás gyulladások tüneteire. Felületes visszérgyulladás visszeres fájdalom Általában a kialakult gyulladás körül a bőrön lassan megjelenik egy érzékeny, piros terület.

Leggyakrabban az alábbi tünetek jelentkeznek: A vénák gyulladásának tünetei nagyban hasonlítanak egyéb gyulladásokhoz Abban az esetben, ha a piros terület hosszú és vékony, a probléma könnyen lehet egy felületi véna gyulladása. Ez a piros terület keménynek és melegnek érződhet és érzékennyé válhat.

  1. Külső aranyér A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve.
  2. Visszér ellen természetesen a Varga Lábápoló Spray segítségével
  3. Visszér a vállon

A visszeres fájdalom körüli bőrfelület viszkethet és bedagadhat. Az érintett terület lüktethet is vagy égető érzés jelentkezhet rajta. A tünetek rosszabbodhatnak, ha az alsó végtagot sokáig nem mozgatjuk, például reggel felkeléskor. Bizonyos esetekben akár hőemelkedés is jelentkezhet a gyulladás hatására. Néha vénás kanül beültetése után is kialakul a visszerek gyulladása.

visszeres fájdalom

Ilyenkor a kanült körülvevő bőrfelület érzékeny lehet. Abban az esetben, ha fertőzés okozza a véna gyulladását, a pirosság mellett: láz.

Hogy pontosan melyikre van szükség, azt szakorvos dönti el, aki figyelembe veszi az állapot súlyosságát. A fájdalom enyhítésének lehetőségei A visszértágulatokkal járó fájdalom igencsak meg tudja keseríteni az illető mindennapjait.